Groft glutenfrit “rug”brød

Rugfrit "rug"brød med sprød skorpe og en god krumme. Kan også bages som "surdejsrugbrød"

For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.

Bliv medlem

Er du allerede medlem?

Groft glutenfrit “rug”brød

Sværhedsgrad: Begynder Forberedelsestid 15 min Tilberedningstid 50 min Hviletid 50 min Tid i alt 1 time 55 min. Portioner: 8 Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Sådan gør du

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Hvis du vil lave brødet som "surdejsrugbrød", så tilføj her 2-4 kapsler mælkesyrebakterier/probiotika til de tørre
    ingredienser.

  2. Bland herefter vand, sirup og æbleeddike i en kande, og opløs gæren heri. Hvis du bruger bagepulver, skal det tilføjes de tørre ingredienser.

  3. Rør væsken i de tørre ingredienser, og bland godt med en ske, så alt er ordentligt rørt sammen. Dejen skal nu være som tyk grød.

  4. Hæld dejen i en enlitersrugbrødsform med bagepapir. Sæt så brødet til hævning i 50 minutter. Til ”surdejsrugbrød”: Lad dejen syrne i formen natten over på køkkenbordet godt pakket ind i en frysepose.

  5. Sæt ovnen til 240 grader. Når brødet sættes i ovnen, sættes temperaturen til 200 grader almindelig ovn, og brødet bages i cirka 50 minutter. Brødet er færdigt, hvis det lyder hult, når du banker på det.

  6. Tag det ud af formen, og lad det køle helt ned, inden det skæres i skiver. Opbevar brødet i en pose i køleskabet.

For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.

Bliv medlem

Er du allerede medlem?