Udskriftsindstillinger:

5-kornsbrød

Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 20 min Tilberedningstid: 35 min Tid i alt: 55 min.
Portioner 1
Bedste sæson Vinter
Ingredienser
  • 50 gram gær
  • 100 gram boghvedemel
  • 100 gram majsmel
  • 100 gram rismel
  • 150 gram hirseflager
  • 25 gram knust hørfrø
  • 2 Deciliter vand
  • 1 teskeer salt
  • 2 teskeer sukker
  • 3,5 spiseskeer olivenolie
Sådan gør du
  1. Vand og de knuste hørfrø koges i cirka 5 minutter og stilles herefter til let afkøling.

  2. Gæren opløses i lidt lunkent vand og tilsættes hørfrøblandingen tillige med de andre ingredienser.

  3. Alt sammen piskes til en lind dej, som har konsistens af en sandkagedej.

  4. Dejen kommes i en smurt form og hæves i cirka 40 minutter.

  5. Bages ved 250º i cirka 30 - 35 minutter på nederste ribbe i ovnen