Udskriftsindstillinger:

Æbletærte

Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 45 min Tid i alt: 45 min.
Portioner 8
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • Skallen fra en halv citron
  • 1 æg
  • 100 gram sukker
  • 50 gram mælkefri margarine
  • 100 gram mel (som tåles)
  • 50 gram mandelsplitter
  • 300 gram Æbler (gerne af sorten Belle Boskop)
  • 1 Deciliter vand
  • 2 teskeer bagepulver
  • 3 teskeer sukker
  • 1 teskeer vaniljesukker
Sådan gør du
  1. Først laves æblemassen. Her skrælles æblerne og skæres i små tern.

  2. Margarinen smeltes på panden; æbler og mandelsplitter lægges på og brunes let.

  3. Herefter tilsættes sukkeret, og der steges videre, til sukkeret har karamelliseret sig lidt.

  4. Tilsæt vand og reven citronskal. Dette småsteger et par minutter længere.

  5. Panden tages af pladen og æblemassen afkøles. Imens laves dejen.

  6. Sukker og æg piskes let.

  7. Tilsæt vand – vær varsom med mængden i starten.

  8. Vanillesukker, mel og bagepulver tilsættes, og der røres godt.

  9. Dejen skal være sandkagelignende.

  10. Herefter røres æblemassen i dejen, som lægges i smurt springform.

  11. Tærten bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.