Udskriftsindstillinger:

Citronfromage

Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 30 min Hviletid: 1 time Tid i alt: 1 time 30 min.
Portioner 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 4 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æggeblommer (Version uden æg: Brug 2-3 dl mælkefri fløde i stedet for.)
  • 2 pasteuriserede æggehvider (Version uden æg: Udelad)
  • 1,25 Deciliter sukker
  • 1 teskeer revet citronskal
  • 1 Deciliter citronsaft
  • 1 Deciliter kokoscreme (fra toppen af en kold dåse kokosmælk eller fra en mælkefri piske'fløde')
  • 8 makroner
Sådan gør du
  1. Læg husblasbladene i koldt vand i 5-10 minutter. Når de er bløde, smeltes de i det vand, der hænger ved i en kasserolle på lav varme. Tag af varmen. 

  2. Tilsæt halvdelen af citronsaften. Lad husblassen svale.

  3. Pisk æggehviderne helt stive (udelad for æggefri version). Pisk herefter kokoscremen helt stiv.

  4. Pisk æggeblommerne med sukker. Rør herefter resten af citronsaften og citronskal i.

  5. Hæld 4-5 spiseskefulde af æggeblommecremen i husblassen. Rør det rundt og hæld husblassen tilbage i æggeblommecremen. Rør det sammen, og vend herefter æggehvider (udelad for æggefri version) og kokoscreme i.

  6. I en skål fordeles 6-8 makroner, der knækkes i halve eller kvarte stykker. Hæld fromagecremen over makronerne. Jævn toppen ud, læg film over skålen og sæt skålen på køl.

  7. Når fromagen er gennemkold, pyntes den med fx 'fløde'skum, citronskal eller andet.