Falafel med syltede rødløg og baba ganoush
For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.
Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.
Er du allerede medlem?

Falafel med syltede rødløg og baba ganoush
Syltede rødløg
Baba ganousch
Falafel
Sådan gør du
Syltede rødløg
-
Snit rødløget fint i ringe – men ikke for tyndt. De må gerne have lidt bid i sig, så man kan mærke konsistensen. Imens du snitter løget, koges hvidvinseddike, sukker og peberkorn op med 250 gram vand.
-
Kom rødløgene i en steril beholder og hæld den kogende syltelage over.
-
Lad løgene stå, enten på køl eller ved stuetemperatur i minimum 1 uge inden brug.
Baba ganousch
-
Skyl auberginerne.
-
Prik dem hele vejen rundt med en gaffel.
-
Bag dem ved 200 grader i cirka 30 minutter – eller indtil de er godt rynkede og bløde indeni.
-
Lad auberginerne køle af, og halver dem efterfølgende.
-
Skrab kødet ud og blend det sammen med hvidløg, tahini, olivenolie, citronsaft og krydderier.
-
Der er ikke angivet mængder på krydderierne og olien, fordi du skal smage den til, så du synes den smager godt.
-
Smag den også til med salt og peber.
-
Drys lidt hakket persille henover, når du serverer.
Falafel
-
Udblød kikærterne i rigeligt vand i minimum 12 timer.
-
Skyl kikærterne og sigt væsken fra.
-
Snit hvidløg og skalotteløg fint.
-
Kom begge dele i en blender sammen med bredbladet persille og citronsaft.
-
Blend massen til en grov fars.
-
Tilsæt undervejs krydderier og bagepulver.
-
Lad farsen stå på køl i 30 minutter.
-
Varm en tykbundet gryde op med neutral olie i.
-
Varm olien til 180 grader. Imens olien varmer, kan du med fordel fylde en lille skål med varmt vand.
-
Dyp en ske i det varme vand, hver gang du former en falafel. Det gør det nemmere at arbejde med.
-
Friter falaflerne gyldne og krydr med salt, når de kommer op fra frituregryden.
Fremgangsmåde og anretning
-
Start med at sylte en masse rødløg. De må gerne stå og sylte i et par uger forinden.
-
Lav din falafelfars færdig først på dagen, så farsen kan trække på køl.
-
Imens kan du lave din baba ganoush klar, og hakke dine friske urter.
-
Til sidst skal du fritere dine falafler, så er retten klar til at blive serveret.
For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.
Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.
Er du allerede medlem?