Flødeboller

For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.

Bliv medlem

Er du allerede medlem?

Sværhedsgrad: Øvet Tilberedningstid 2 time Tid i alt 2 timer

Ingredienser

Marcipanbund

Flødebolleskum

Chokoladeovertræk

Instructions

Marcipanbund

  1. Rør marcipan og sukker sammen på en røremaskine. Brug K-spaden eller dejkrogen.

  2. Når det er rørt godt rundt, så vender du det ud på bordet. Ælt det i hånden, så der ikke er nogle klumper i dejen.

  3. Drys lidt flormelis på et stykke bagepapir, kom marcipanmassen på bagepapiret, og læg endnu et stykke bagepapir ovenpå.

  4. Rul marcipanmassen ud mellem de to stykker bagepapir. Marcipanmassen skal være ca. 0,2-0,4 cm tyk. Fjern det øverste bagepapir.

  5. Udstik oblater på ca. 3-4 cm.

  6. Forvarm en ovn til i 180 grader.

  7. Bag marcipanbundene i 3-5 minutter. Tjek farven på dem løbende. De skal have en let gylden bund, som ikke er sprød hele vejen igennem.

  8. Afkøl bundene, og start på flødebolleskummet.

Flødebolleskum

  1. Pisk de tørrede æggehvider med 25 gram sukker og 140 gram vand på en røremaskine.

  2. Æggehvidemassen skal piskes ved et moderat tempo.

  3. Kog resten af ingredienserne sammen i en gryde.

  4. Brug hele vaniljestangen og ikke kun kornene.

  5. Når sukkerlagen rammer 117 grader, tager du vaniljestangen op.

  6. Sukkerlagen tilføjes forsigtigt til æggehvidemassen, mens der piskes.

  7. Æggehvidemassen skal på nuværende tidspunkt gerne være luftig.

  8. Nu må du gerne skrue lidt op for tempoet på røremaskinen, så flødebolleskummet kan få lov til at blive lidt mere sejt og elastisk.

  9. Når flødebolleskummet er ca. 40-45 grader, så stop røremaskinen.

  10. Fyld skummet på en sprøjtepose med en rund tyl i.

  11. Sprøjt flødebolleskummet op på de bagte marcipanbunde.

  12. Herefter skal flødebollerne på køl i et par timer for at sætte sig.

  13. Dæk flødebollerne til, eventuelt med en høj plastikbøtte, for at forhindre kondens på flødebollen.

Chokoladeovertræk

  1. Varm chokoladen og kakaosmørret til 50 grader i en mikroovn.

  2. Rør i chokoladen undervejs, og sørg for, at der ikke er klumper i chokolademassen.

  3. Du er nødt til at tage din chokolademasse ind og ud af mikroovnen nogle gange.

  4. Sæt dine kolde flødeboller på en rist, så chokoladen kan løbe fra.

  5. Fyld nu chokoladen på en sprøjtepose, og klip et lille hul i spidsen.

  6. Overtræk flødebollerne med chokoladen. Sørg for at komme godt rundt over det hele.

  7. Lad flødebollerne stå på risten i et minut eller to, og sæt dem herefter på køl.

  8. Du rykker dem nemmest ved hjælp af en palet.

  9. Husk at holde dem tildækket, så chokoladen ikke trækker kondens til sig.

For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.

Bliv medlem

Er du allerede medlem?