Udskriftsindstillinger:

Frikadeller

Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 15 min Tilberedningstid: 10 min Hviletid: 30 min Tid i alt: 55 min.
Portioner 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 1 løg
  • 60 gram jyttemel
  • 15 gram mælkefri margarine
  • 400 gram hakket flæskekød
  • 3 Deciliter væde (vand, mælk eller bouillon)
  • 1 teskeer peber
  • 2 teskeer salt
Sådan gør du
  1. Kødet røres lidt sejt sammen med saltet.

  2. Herefter tilsættes mel, salt, peber, det fintrevne løg, og væde - gerne bouillon.

  3. Alt røres til en lind dej, som står og trækker cirka ½ time inden den anvendes.

  4. Frikadellerne steges 5-7 minutter i mælkefri margarine.

    Farsen kan også anvendes til små farsbrød, som enten pyntes med små pølsestykker som isættes som pigge på et pindsvin, eller læg baconskiverhenover farsbrødene inden de steges i oven cirka 10 minutter.