Udskriftsindstillinger:

Grovbrød med mandler

Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 25 min Tilberedningstid: 65 min Hviletid: 50 min Tid i alt: 2 timer 20 min.
Portioner 2
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 5 + 4 Deciliter vand
  • 1 Deciliter hørfrø
  • 500 gram Jyttemel
  • 50 gram gær
  • 1 Deciliter vindruekerneolie
  • 2 teskeer salt
  • 75 gram solsikkekerner
  • 1 spiseskeer anisfrø
  • 1 spiseskeer fennikelfrø
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 250 grader.

  2. Kog hørfrø og 5 dl vand i 5 minutter, og hæld derefter kogende over melet.

  3. Smulr melmassen godt, og tilsæt mandler, solsikkekerner, anisfrø og fennikelfrø, og lad det hele afkøle.

  4. Opløs gæren i lidt lunkent vand, og tilsæt melet sammen med vindruekerneolie, salt og vand (4 dl).

  5. Lad dejen hæve i 30 minutter.

  6. Når brødet er taget ud af formen, pakkes det ind i klæde, til det er afkølet.