Udskriftsindstillinger:

Gulderodsbrød

Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 10 time Tilberedningstid: 90 min Tid i alt: 11 timer 30 min.
Portioner 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 1 guelrødder
  • 65 gram hørfrø
  • 65 gram sesamfrø (hele, hvis tåles)
  • 50 gram solsikkekerner
  • 120 gram hirse (hirseflager)
  • 5 Deciliter vand
  • 2 Deciliter boghvede (knust)
  • 1 teskeer salt
Sådan gør du
  1. Guleroden rives fint og de øvrige ingredienser tilsættes.

  2. Dejen skal have konsistens som en tyk grød.

  3. Dejen fyldes i en smurt 1 liters form og hæver i ca. 10 timer.

  4. Bages i ca. 2 timer ved 150° med aluminiumsfolie over.

  5. Herefter tages folien af og brødet bager videre 1 time.