Udskriftsindstillinger:

Havreboller – med et tvist af jul

Retter , ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 20 min Tilberedningstid: 45 min Hviletid: 5 min Tid i alt: 1 time 10 min.
Portioner 10
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 4 Deciliter koldt vand
  • 1 Deciliter kogende vand
  • 3 spiseskeer loppefrøskaller
  • 1 teskeer bagepulver
  • 300 gram havremel (blend havregryn i en blender)
  • 100 gram finvalsede havregryn
  • 1 teskeer kanel
  • 0,5 teskeer kardemomme
  • 0,25 teskeer stødt koriander
  • 1 teskeer salt
  • havregryn (til drys)
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Hæld det kolde vand sammen med det kogende vand. I en skål blandes loppefrøskaller, bagepulver, havremel, havregryn, kanel, kardemomme, koriander og salt.

  3. Hæld vandet i, og rør det hele godt sammen. Det klistrer rigtig meget.

  4. Lad dejen stå i 5 minutter, til den er fast.

  5. Form boller med en ske dyppet i vand, og rul dem i havregryn.

  6. Sæt bollerne på et stykke bagepapir, og bag bollerne i 40-45 minutter ved 200 grader.