Udskriftsindstillinger:

Hel hvidløgskylling med rodfrugter

Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 100 min Tid i alt: 1 time 40 min.
Portioner 6
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • 250 gram pastinak
  • 250 gram almindelige kartofler
  • 250 gram røde kartofler
  • 100 gram søde kartofler
  • 4 teskeer timian
  • 3 spiseskeer olivenolie
  • Salt og peber (efter smag)
  • 20 fed hvidløg
Sådan gør du
  1. Vask kartofler og pastinakker godt. Skær dem i ensartede stykker og kog dem i 5 minutter.

  2. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af, inden de kommes i en bradepande sammen med hvidløg med skræl på, olie og timian.

  3. Kyllingen parteres i 8 dele og lægges henover og drysses med salt.

  4. Retten sættes i ovnen ved 220° ca. 1 time og 15 min.

  5. Vend retten jævnligt så rodfrugterne bliver sprøde.