Udskriftsindstillinger:

Hindbærmousse med hvid chokolade

Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 30 min Hviletid: 1 time Tid i alt: 1 time 30 min.
Portioner 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 200 milliliter mælkefri fløde
  • 100 gram mælkefri hvid chokolade
  • 1 bæger pasteuriseret æggeblomme (ca. 2 blommer)
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 4 spiseskeer sukker
  • 2 blade husblas
  • 100 gram frosne hindbær
Sådan gør du
  1. Varm den mælkefri fløde i en kasserolle, tag den af varmen, og smelt den hvide chokolade heri.

  2. Pisk æggehviden stiv med 1 spsk. sukker. 

  3. Pisk æggeblommen cremet og lysegul med 1 spsk. sukker, og rør den derefter i den smeltede chokolade.

  4. Udblød husblassen i koldt vand i en skål.

  5. Varm hindbærrene i en kasserolle med 2 spsk. sukker, til det bliver til puré. Tilsæt lidt vandet, hvis der mangler væde. Hæld hindbærpuréen i en si, og sigt hindbærkernerne fra. Hæld puréen tilbage i kasserollen. 

  6. Vrid vandet fra husblassen, og opløs den i den varme hindbærpuré.

  7. Hæld hindbærpuréen i æggeblomme- og chokoladeblandingen. Vend herefter de stiftpiskede hvider i cremen.

  8. Fordel moussen i glas, og sæt dem på køl i minimum en time.