Udskriftsindstillinger:

Hjemmelavet leverpostej

Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 90 min Tid i alt: 1 time 30 min.
Portioner 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 0,2 bouillonterning (vær opmærksom på evt. allergener)
  • 250 gram svinelever
  • 150 gram spæk
  • 25 gram jyttemel
  • 25 gram mælkefri margarine
  • Salt og peber (efter smag)
Sådan gør du
  1. Svinelever, spæk og løg hakkes godt eller købes færdighakket.

    Brug evt. en kødhakker til dette, hvis du ønsker postejen ekstra fin.
  2. Den hakkede lever, spæk, løg og æg blandes.

  3. Herefter laves en opbagning af: mælkefri margarine, jyttemel og bouillon.

    Margarinen smeltes i en gryde, og Jyttemelet kommes i og der røres godt sammen. Herefter tilsættes bouillon lidt efter lidt, til massen har samlet sig godt. Opbagningen skal koges igennem cirka 1 minut.
  4. Herefter blandes begge blandinger sammen og det smages til med salt og peber.

  5. Bages ved vandbad ved 180 º i cirka 45 minutter.

    Brug folieforme eller et ildfast fad i rette størrelse.