Hjemmelavet syrensaft – gaven fra haven

Syrenen er ikke blot smuk at kigge på - den kan også blive til dejlig, hjemmelavet syrensaft. Forfriskende og sund.

For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.

Bliv medlem

Er du allerede medlem?

Hjemmelavet syrensaft – gaven fra haven

Sværhedsgrad: Begynder Forberedelsestid 5 min Tilberedningstid 10 min Hviletid 72 time Tid i alt 72 timer 15 min. Portioner: 1 Bedste sæson: Sommer

Ingredienser

Sådan gør du

  1. Læg blomsterne i en skål, der tåler kogende vand.

  2. Riv citronen på et rivejern, så du får citronskal.

  3. Skær skallen og alt det hvide væk fra citronen, og skær den i skiver.

  4. Hæld citronsaft, citron i skiver, sukker og kogende vand i skålen.

  5. Rør rundt, og dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet. Rør i den et par gange om dagen i 3 dage.

  6. Si saften i et klæde eller finmasket si.

  7. Hæld syrensaften på skoldede glasflasker eller i isterningeforme til fryseren.

  8. Syrensaften fortyndes med 3-5 dele vand.

    TIP: Når syrenerne ikke blomstrer mere, kan du erstatte dem med fx hyldeblomster, hybenrose eller mirabeller.

For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.

Bliv medlem

Er du allerede medlem?