Jordbærkage

Den klassiske jordbærkage har en saftig mazarinbund, knasende chokolade, luftig creme, solmodne danske jordbær og gelé på toppen. Denne jordbærkage er helt uden mælkeprodukter, hvede og evt. æg.

For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.

Bliv medlem

Er du allerede medlem?

Jordbærkage

Sværhedsgrad: Begynder Forberedelsestid 45 min Tilberedningstid 45 min Hviletid 25 min Tid i alt 1 time 55 min. Portioner: 8 Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Jordbærkage

Nøddefri marcipan

Vaniljecreme og jordbærlag

Jordbærgelé

Sådan gør du

Jordbærkage

  1. Sæt ovnen på 170 grader.

  2. Pisk æggehvide eller 1 dl kikærtevand stift.

  3. Riv marcipanen groft, og hæld den i en skål. Tilsæt citronskal, citronsaft og æggeblomme – eller 2 spsk. kikærtevand. Pisk det hele sammen til en grov masse.

  4. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider/kikærtevand i marcipanmassen, til dejen er blød og jævn.

  5. Fordel dejen jævnt ud til kanterne i et smurt tærtefad, og bag kagen i 25 minutter. Når kagen er færdig, vil en
    strikkepind, der stikkes i kagen, komme ud ren.

  6. Læg chokoladestykker på den nybagte kage, lad chokoladen smelte, og fordel den med en silikonepensel over hele kagen. Lad kagen køle helt af.

  7. Gør vaniljecreme, jordbær og jordbærgelé klar.

Nøddefri marcipan

  1. Blend kokosmelet i en foodprocessor, og tilsæt dadlerne lidt efter lidt, indtil ønsket konsistens.

  2. Tril ”marcipanen” til en pølse, og læg den i køleskabet, til den er fast, eller brug den med det samme til jordbærkagen.

Vaniljecreme og jordbærlag

  1. Rør majsstivelse, sirup, vaniljepulver og vand sammen i en kasserolle, og kog det op. Rør med et piskeris. Når det begynder at blive tykt, skrues ned for varmen, og der røres, til det bliver en tyk creme.

  2. Hæld cremen i en skål, og sæt skålen i fryseren en halv times tid, til cremen er kold. Dette er meget vigtigt, da kokosolien vil skille, hvis cremen er for varm.

  3. Pisk kokosolien og den kolde creme med en elpisker i en skål til stift skum. Skummet kan bruges med det samme, men bliver ekstra fast ved køleskabstemperatur.

  4. Smør skummet over kagen i et jævnt lag.

  5. Rens jordbærrene, pil stilken af, og skær dem i halve. Pynt kagen med de halve jordbær, og sæt kagen på køl.

Jordbærgelé

  1. Lad jordbær, sirup og vand koge sammen i en kasserolle med låg på svag varme i 15-20 minutter, til jordbærrene er kogt ud. Hæld massen i en sigte, og lad jordbærsaften løbe igennem.

  2. Mål væsken af, og tilsæt mere vand, hvis der ikke er 3 dl jordbærsaft. Fjern skummet fra saften.

  3. Læg husblas i en skål med vand. Når husblassen er blød, lægges den i en lille kasserolle og smeltes over svag varme.

  4. Tag gryden af varmen, og rør 1 dl jordbærsaft i den smeltede husblas. Rør herefter husblasmassen i resten af jordbærsaften. Hvis du bruger Vegegel, hældes pulveret i 1 dl jordbærsaft, som koges op under piskning, til det tykner. Derefter blander du resten af jordbærsaften i og sætter det til side.

  5. Afkøl saften, til den begynder at stivne. Derefter hældes den over jordbærrene på kagen. Sæt kagen på køl, til den skal serveres.

For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.

Bliv medlem

Er du allerede medlem?