Kål i variationer med saltede mandler og chimichurri
For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.
Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.
Er du allerede medlem?

Kål i variationer med saltede mandler og chimichurri
Ingredienser
Grøntsager
Sådan gør du
Chimichurri
-
Hak persille, hvidløg, og rødløg fint.
-
Tilsæt oregano, chiliflager og paprika i skålen sammen med de hakkede urter og grøntsager. Rør godt sammen.
-
Hæld olivenolie, rødvinseddike, og citronsaft i blandingen, og rør godt sammen.
-
Smag til med salt og peber.
-
For den bedste smag, lad chimichurri trække i mindst 30 minutter – gerne længere.
Broccoli-asparges
-
Blancher broccoli-aspargesene i saltet vand og brænd dem efterfølgende med en gasbrænder.
-
Hvis du ikke har en gasbrænder, så grill dem på en brandvarm grill.
Broccoli
-
Del broccolierne i fire lige store stykker.
-
Blancher dine broccolier i letsaltet vand og stænk dem efterfølgende med en god olivenolie.
-
Brænd dem med en gasbrænder eller grill dem på en almindelig grill.
-
Krydr dem godt med salt og peber.
Broccolicrudite
-
Skær broccolien ud i mindre buketter, og skær herefter buketterne på en mandolin, så de bliver papirstynde.
-
Læg de tynde udskæringer af broccoli i iskoldt vand i minimum 30 minutter, inden de serveres. De skal være helt sprøde og crunchy.
Grillet palmekål
-
Skyl palmekålen og skær den i mundrette stykker.
-
Varm en stegepande op til, den er brandvarm.
-
Kom kålen på panden og steg det, indtil det får en grillet overflade.
-
Krydr kålen godt med salt og revet citronskal.
Mandler
-
Blancher mandlerne i en saltlage, som består af 1 liter vand og 200 gram salt.
-
Dryp herefter nødderne af, og rist dem gyldne i ovnen i cirka 30 minutter ved 140 grader.
Fremgangsmåde og anretning
-
Steg broccoliasparges, palmekål og broccoli på en brandvarm pande med en god klat smør.
-
Hak mandlerne groft, og læg dem på stegepanden.
-
Hæld vandet fra broccolicruditen, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
-
Anret de varme elementer på tallerknerne.
-
Til sidst lægger du broccolicruditen på.
-
Pynt evt. med karse.
For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.
Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.
Er du allerede medlem?