Udskriftsindstillinger:

Lammefrikadeller med hvidløg og basilikum

Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 30 min Hviletid: 120 min Tid i alt: 2 timer 30 min.
Portioner 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 1 æg
  • 0,5 rødløg
  • 15 gram mælkefri margarine
  • 500 gram lammekød (hakket)
  • 0,2 Deciliter vand
  • 1,5 spiseskeer tørret basilikum (alternativt en håndfuld finthakket frisk baskilkum)
  • 1 spiseskeer hirseflager
  • 1 spiseskeer kartoffelmel
  • 2 spiseskeer vindruekerneolie
  • 4 fed hvidløg
Sådan gør du
  1. Kødet røres sammen i en skål.

  2. Hirseflagerne tilsættes sammen med æg, olie og vand. 

    Vandmængden kan variere alt afhængig af hirseflagernes og kødets konsistens, men vær lidtforsigtig med vandet i starten.
  3. Herefter tilsættes de pressede hvidløg, basilikum, rødløg og kartoffelmel.

  4. Lad farsen hvile et par timer inden brug.

  5. Frikadellerne steges i vindruekerneolie.