Udskriftsindstillinger:

Pandekager

Retter , ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 10 min Tilberedningstid: 30 min Hviletid: 15 min Tid i alt: 55 min.
Portioner 12
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 4 Æg (TIP: For æggefri løsning anvendes kikærtevandet fra en dåse kikærter. 3 spsk. kikærtevand = 1 æg)
  • 5 Deciliter Vand, risdrik eller mandeldrik (Evt. komælk, hvis du tåler det.)
  • 1 spiseskeer revet økologisk citronskal (eller 1 spsk. citronsaft)
  • 1 teskeer salt
  • 1 teskeer vaniljepulver
  • ¾ teskeer kardemomme
  • 2-4 spiseskeer sukker
  • 4 Deciliter fuldkornsrismel
  • 1 Deciliter smeltet kokosolie
Sådan gør du
  1. Bland æg, væske, revet citronskal, havsalt, vaniljepulver, kardemomme og sukker i en skål.

  2. Rør rismelet i.

  3. Bland til sidst olien i, og rør det hele godt sammen med et piskeris.

  4. Lad dejen stå i 15 minutter. Hæld evt. mere væske i, hvis dejen føles for tyk til at hælde på panden.

  5. Varm panden op. Når en dråbe dej syder og hurtigt bliver lysebrun, er panden klar.

  6. Brug lidt kokosolie på panden, hvis det ikke er en slip let-pande.

  7. Hæld dej på panden, og form pandekager i ønskede størrelser.