Udskriftsindstillinger:

Sardinske porrer

Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 40 min Tid i alt: 40 min.
Portioner 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 2 Deciliter grøntsagsfond (evt. af bouillonterning - vær opmærksom på evt. allergener)
  • 3,5 porrer
  • 400 gram aubergine
  • 250 gram hakket kød
  • Salt og peber (efter smag)
  • Olie (til stegning)
Sådan gør du
  1. Skær auberginerne over på langs, anbring dem i et smurt ovnfast fad med låg og bag dem 15 min. ved 150 grader, hvorefter kødet fra auberginen løsnes og skæres i små stykker.

  2. Rens og skyl porrerne grundigt, skær dem i 1-2 cm lange stykker. Kom stykkerne i en gryde med lidt olie og 2 spsk vand og salt. Lad dem dampe 10 min. over svag varme.

  3. Varm lidt olie i en gryde, tilsæt det hakkede kød og lad det brune let.

  4. Tilsæt bouillon og lad det småkoge videre i 15 min.

  5. Til sidst blandes porrerne og auberginerne i, og det hele gennemvarmes og smages yderligere til med salt og peber.

    Server med eksempelvis ris eller pasta til.