Udskriftsindstillinger:

Tomat-linsegryde med bacon

Retter , ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 40 min Tid i alt: 40 min.
Portioner 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 1 dåser flåede tomater
  • 150 gram røde linser
  • 150 gram bacon (i tern)
  • 50 gram selleri (hvis tåles)
  • 7 Deciliter vand
  • 1 teskeer herb de provence
  • 3 spiseskeer olivenolie
  • Salt og peber (efter smag)
  • 1 fed hvidløg
Sådan gør du
  1. Selleri, porrer, løg og hvidløg pilles og skæres i små tern sammen med bacon.

  2. Det hele svitses i en gryde med olivenolien nogle minutter uden at tage farve.

  3. Linserne skylles og tilsættes sammen med tomater, vand, Herbes de Provence samt salt og peber.

  4. Det hele koges under svag varme i ca 20 minutter.

  5. Spæd op med vand, hvis suppen bliver for tyk.

    Servér gerne med et stykke godt brød til.