Tortilla de papas – kartoffelomeletten fra Spanien

Omeletten, som vækker minder om ferier i det spanske. En lækker og overraskende nem opskrift, der kan spises kold som varm - både morgen, middag og aften.

For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.

Bliv medlem

Er du allerede medlem?

Tortilla de papas – kartoffelomeletten fra Spanien

Sværhedsgrad: Begynder Forberedelsestid 5 min Tilberedningstid 15 min Tid i alt 20 min. Portioner: 4 Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Sådan gør du

  1. Opvarm olivenolien i en dyb pande.

  2. Hæld kartofler og hakkede løg i olien. Steg dem i 6-8 minutter, til kartoflerne tager farve. Rør jævnligt, og vend kartoflerne, så de bliver sprøde og brune på alle sider.

  3. Tilføj salt og peber efter smag.

  4. Pisk æggene sammen i en skål.

  5. Tag de stegte kartofler og løg af panden med en hulske, og kom dem i æggeblandingen.

  6. Kassér den brugte olie, og tør panden af. Opvarm ny olie, og hæld æggeblandingen på panden. Skru ned til moderat varme, og lad omeletten varme igennem i 10- 12 minutter til den er fast i kanterne.

  7. Nu skal omeletten vendes

    Læg en tallerken, der dækker omeletten, over panden. Vend omeletten over på tallerkenen ved at holde på tallerkenen og vende panden. Lad omeletten glide tilbage på panden, skru helt ned for blusset, og steg den færdig på den anden side i 5-6 minutter. 

  8. Lad tortillaen afkøle lidt, før den skæres i trekanter.

For at få adgang til denne opskrift skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alle opskrifter samt alle øvrige medlemsfordele.

Bliv medlem

Er du allerede medlem?