Udskriftsindstillinger:

Kål i variationer med saltede mandler og chimichurri

Retter
Sværhedsgrad Øvet
Tid
Tilberedningstid: 1 time Hviletid: 30 min Tid i alt: 1 time 30 min.
Portioner 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 1 bundt frisk persille
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 spiseskeer frisk oregano
  • 1 teskeer tørrede chiliflager eller friskhakket chili
  • 1 teskeer røget paprika
  • 2 Deciliter olivenolie
  • 3 spiseskeer rødvinseddike
  • 1/2 citron, Saften fra den
  • Grøntsager
  • 4 stk. broccoli-asparges
  • 4 stk. broccoli
  • 1 stk. broccoli (Til Broccolicrudite)
  • 1 håndfuld palmekål
  • 1 håndfuld mandler (Hvis du ikke tåler mandler, så kan det erstattes med gærflager)
Sådan gør du
    Chimichurri
  1. Hak persille, hvidløg, og rødløg fint.

  2. Tilsæt oregano, chiliflager og paprika i skålen sammen med de hakkede urter og grøntsager. Rør godt sammen. 

  3. Hæld olivenolie, rødvinseddike, og citronsaft i blandingen, og rør godt sammen.

  4. Smag til med salt og peber.

  5. For den bedste smag, lad chimichurri trække i mindst 30 minutter – gerne længere.

  6. Broccoli-asparges
  7. Blancher broccoli-aspargesene i saltet vand og brænd dem efterfølgende med en gasbrænder.

  8. Hvis du ikke har en gasbrænder, så grill dem på en brandvarm grill.

  9. Broccoli
  10. Del broccolierne i fire lige store stykker.

  11. Blancher dine broccolier i letsaltet vand og stænk dem efterfølgende med en god olivenolie.

  12. Brænd dem med en gasbrænder eller grill dem på en almindelig grill.

  13. Krydr dem godt med salt og peber.

  14. Broccolicrudite
  15. Skær broccolien ud i mindre buketter, og skær herefter buketterne på en mandolin, så de bliver papirstynde.

  16. Læg de tynde udskæringer af broccoli i iskoldt vand i minimum 30 minutter, inden de serveres. De skal være helt sprøde og crunchy.

  17. Grillet palmekål
  18. Skyl palmekålen og skær den i mundrette stykker.

  19. Varm en stegepande op til, den er brandvarm.

  20. Kom kålen på panden og steg det, indtil det får en grillet overflade.

  21. Krydr kålen godt med salt og revet citronskal.

  22. Mandler
  23. Blancher mandlerne i en saltlage, som består af 1 liter vand og 200 gram salt.

  24. Dryp herefter nødderne af, og rist dem gyldne i ovnen i cirka 30 minutter ved 140 grader.

  25. Fremgangsmåde og anretning
  26. Steg broccoliasparges, palmekål og broccoli på en brandvarm pande med en god klat smør.

  27. Hak mandlerne groft, og læg dem på stegepanden.

  28. Hæld vandet fra broccolicruditen, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

  29. Anret de varme elementer på tallerknerne.

  30. Til sidst lægger du broccolicruditen på.

  31. Pynt evt. med karse.